Kodi



Το Kodi (μεχρι πρότινος λεγόταν xbmc) μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows 7 και πάνω και σε Android tablet η τηλέφωνο.
Για το Android θα πρέπει πριν την εγκατάσταση να πάμε στις ρυθμίσεις – ασφάλεια και να τσεκάρουμε την επιλογή εγκατάσταση από άγνωστες πηγές. Μετά την εγκατάσταση μπορούμε να επαναφέρουμε τη ρύθμιση.
Για να το κατεβάσουμε πηγαίνουμε στο
http://kodi.tv/download/
 Για Windows διαλέγουμε Windows και για Android εκεί που λέει android arm. Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που δεν εγκαθίσταται το arm τότε κατεβάζουμε το x86.
Κάνουμε την εγκατάσταση και ανοίγουμε το πρόγραμμα. Στα windows θα μας ζητήσει άδεια το firewall για πρόσβαση στο δίκτυο και θα πρέπει να πούμε να επιτρέπεται. Επίσης στα windows το όνομα του λογαρισμού χρήστη δεν θα πρεπει να έχει ελληνικούς χαρακτήρες. Σε περίπτωση που το όνομα του λογαρισμού σας στα windows είναι στα Ελληνικά δεν αρκει να τον μετονομάσετε. Θα πρέπει να φτιαχτεί καινούργιος λογαρισμός χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες.
Μόλις ανοίξει η εφαρμογή πηγαίνουμε στο system- appearance – international settings και επιλέγουμε language greek.
Πατάμε το σπιτάκι κάτω δεξιά και γυρνάμε στο κεντρικό μενού. Πηγαίνουμε πάνω στο σύστημα χωρίς να κάνουμε κλικ και επιλέγουμε το διαχείριση αρχείων στο κάτω μέρος. Πάμε στο προσθήκη πηγής και στο εισαγωγή διαδρομών… Γράφουμε
http://fusion.tvaddons.ag
Πιο κάτω στο όνομα γράφουμε fusion
Πατάμε εντάξει για να το σώσει.
Μετά πάμε σύστημα – πρόσθετα – εγκατάσταση από αρχείο zip και διαλέγουμε το fusion. (αν δεν βλέπουμε το 'εγκατάσταση απο αρχείο zip' παμε στο πάνω μέρος της λίστας και κάνουμ κλίκ στις δυο τελίτσες μέχρι να δουμε το 'εγκατάσταση απο αρχείο zip')
Πάμε στο start here και διαλέγουμε το plugin.program.addoninstaller
Θα κάνει ένα δύο λεπτά να τελειώσει και μετά πάμε στο κεντρικό μενού εφαρμογές (μονο για android προσθετες εφαρμογές) addoninstaller και διαλέγουμε featured add-ons και εγκαθιστούμε το 1channel (primewire). Μόλις τελειώσει βάζουμε το icefilms και το Genesis.
(Ενημέρωση 07-03-16. Το πρόσθετο Genesis φαινεται να μην υποστηρίζεται πλέον και έχει αντικατασταθεί με το πρόσθετο Exodus. Καλό θα ήταν να τα εγκαταστήσουμε και τα δύο)
Δείτε εδώ ξεχωριστά για το exodus
Πάμε ένα βήμα πίσω και διαλέγουμε search by… Ψάχνουμε για Hellenic. Θα μας βγάλει το Hellenic tv και θα το εγκαταστήσουμε. Μπορούμε εδω να εγκαταστήσουμε με τον ίδιο τρόπο και το ororo.tv.
Δείτε εδώ ξεχωριστά για το ororo.tv
Μόλις τελειώσουμε πάμε σύστημα, πρόσθετα, λήψη πρόσθετων, όλα τα πρόσθετα, υπότιτλοι. Εκεί επιλέγουμε ένα ένα, greek subtitles,  open subtitles και subtitles.gr και τα κάνουμε εγκατάσταση.
Μετά πηγαίνουμε σύστημα,  βίντεο,  υπότιτλοι και εκεί που λεει γλώσσες που να γίνεται λήψη υποτίτλων διαλέγουμε greek και στην προτεινόμενη γλώσσα υποτίτλων πάλι greek.
Από το κεντρικό μενού πάμε βίντεο πρόσθετα.
Εκεί θα πρέπει να υπάρχουν 1channel, icefilms, Ororo.tv, Genesis και Hellenic tv.
Δείτε και το παρακάτω αναλυτικό βίντεο
Καλή επιτυχία