Γονικός έλεγχος Κ9



Το K9 είνα πρόγραμμα γονικού ελέγχου.
Σαν το K9 υπάρχουν πολλά άλλα προγράμματα όπως για παράδειγμα το https://onlinefamily.norton.com/familysafety/loginStart.fs norton family ή το http://windows.microsoft.com/el-gr/windows/set-parental-controls#1TC=windows-7 γονικός έλεγχος της microsoft. Εμείς προτιμούμε το Κ9 γιατί έχει πολλές δυνατότητες και είναι εντελώς δωρεάν. Απαιτεί μόνο εγγραφή με διαφορετικό email για κάθε pc που το εγκαθιστούμε.
Μπορείτε να το βρείτε εδώ.
http://www1.k9webprotection.com/get-k9-web-protection-free
Θα εγγραφείτε πρώτα στην πιο πάνω σελίδα και στη συνέχει θα σας αποσταλεί μήνυμα στο email που δηλώσατε με τα στοιχεία του λογαριασμού, ένα licence key και το link για κατέβασμα του προγράμματος.
Θα ξεκινήσετε την εγκατάσταση και θα σας ζητηθεί το licence key( σας έχει αποσταλεί στο email) καθώς και να ορίσετε έναν κωδικό διαχειριστή για το K9. Οποίος γνωρίζει αυτό τον κωδικό θα μπορεί να παρακάμπτει τον γονικό έλεγχο ή να αλλάζει ρυθμίσεις στο k9.
Στη συνέχεια θα χρειαστεί επανεκκίνηση του υπολογιστή.
Αμέσως μετά την επανεκκίνηση. Θα δούμε ότι υπάρχει ένα εικονίδιο με το όνομα \"Blue Coat K9 Web Protection Admin\" στο start menu του υπολογιστή μας. Αν το ανοίξουμε θα δούμε τη σελίδα διαχείρισης του K9 στον browser μας. Εκεί θα πρέπει να κάνουμε κλικ στο setup. θα μας ζητήσει τον κωδικό που ορίσαμε πριν. Εδώ είναι οι βασικές ρυθμίσεις του Κ9. Υπάρχουν 6 διαφορετικά επίπεδα γονικού ελέγχου. Το \"monitor\" που δεν κόβει τίποτε, απλώς καταγράφει και αλλά 4 επίπεδα (mimal,moderate,default και high). Όσο ανεβαίνουμε επίπεδο τόσο περισσότερες κατηγορίες σελίδων κόβονται. Επίσης υπάρχει και ένα custom για ορίσουμε εμείς αυτές τις κατηγορίες. Εγώ θα πρότεινα το default επίπεδο το οποίο κόβει όλα τα \"επικίνδυνα\". Το default κόβει ακόμα και το youtube.
Αν επισκεφτούμε μια κομμένη σελίδα αυτή δεν εμφανίζεται και βλέπουμε μια σελίδα λάθος στον browser μας. Επίσης κάτω δεξιά εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα μια ειδοποίηση ότι η σελίδα κόπηκε από το K9. Αν κάνουμε κλικ στην ειδοποίηση αυτή μας οδηγεί στην σελίδα διαχείρισης του K9. Εκεί μπορούμε να επιλέξουμε να επιτρέψουμε την κατηγορία ή μόνο αυτό το site και για πόσο διάστημα να γίνει αυτό. Οι επιλογές είναι 5,15,30,60 λεπτά ή μόνιμα). Εννοείται ότι μόλις επιλέξουμε οτιδήποτε από αυτά θα μας ζητηθεί ο κωδικός διαχειριστή.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φέρουμε το K9 στα μέτρα μας και να κάνουμε την πλοήγηση στο Internet πιο ασφαλή για τα παιδιά.
Σημειώνουμε εδώ ότι το Κ9 ενεργοποιείται για όλους τους χρήστες του υπολογιστή είτε είναι διαχειριστές είτε απλοί χρήστες. Έτσι είναι ιδανικό ακόμα και σε περιπτώσεις που όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο χρήστη. Τα υπόλοιπα προγράμματα γονικού ελέγχου ενεργοποιούνται ανά χρήστη και για αυτό το λόγο για να δουλέψουν πιο σωστά απαιτούν να έχουμε ξεχωριστό χρήστη για τα παιδιά.