Bluestacks (Android σε pc)



Με το πρόγραμμα bluestacks μπορούμε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές android στο pc μας. Θα χρειαστεί να έχουμε λογαριασμό gmail.
Κατεβάζουμε το πρόγραμμα απο εδώ:
Ξεκινάμε την εγκατάσταση και δεν πειράζουμε τίποτε στις προτεινόμενες επιλογές.
Όταν τελειώσει θα ξεκινήσει μόνο του σε πλήρη οθόνη. Αν θέλουμε να το δούμε σε παράθυρο τότε κάνουμε κλικ στο βελάκι πάνω δεξιά δίπλα στο Χ. Στη συνέχεια θα κάνει λίγα λεπτά να κατεβάσει μόνο του κάποια δεδομένα απο το internet.
Μόλις ανοίξει θα δούμε μια ειδοποίηση για τη \"Βελτίωση ακρίβειας τοποθεσίας\". Θα απαντήσουμε \"Διαφωνώ\"»
Θα δούμε ότι μόνο του έχει κατεβάσει κάποιες εφαρμογές όπως facebook, twitter κ.α.
Πάμε στο κουμπάκι : “All apps” πάνω δεξιά και στη συνέχεια ρυθμίσεις που είναι το εικονίδιο με το γρανάζι. Στη συνέχεια πάμε στο εικονίδιο με τις σημαίες και θα επιλέξουμε Ελληνικά. Με αυτό τον τρόπο κάποια μενού θα εμφανίζονται στα Ελληνικά. Δυστυχώς όχι όλα.
Μετά θα πρέπει να κλείσουμε το bluestacks και να το ξανανοίξουμε. Για να το κλείσουμε απλά κάνουμε κλικ στο Χ πάνω δεξιά. Οταν το ξανανοίξουμε θα μας ζητήσει και κάνουμε το “One time setup”. Επιλέγουμε continue. Θα μας ζητηθεί να προσθέσουμε έναν λογαριασμό gmail. Επιλέγουμε “Υπάρχων” και δηλώνουμε τα στοιχεία του gmail μας. Μόλις τελειώσει η ρύθμιση του gmail επιλέγουμε ξανά continue στο “One time setup” και ξαναδηλώνουμε τον κωδικό του gmail μας. Για το κλείσιμο του “One time setup” επιλέγουμε let’s go!.
Αν όλα έχουν πάει καλά θα έχει ανοίξει το google play store και θα μπορούμε να κατεβάσουμε οποία εφαρμογή θέλουμε.
Για να δούμε τις ρυθμίσεις ή να απεγκαταστήσουμε κάποια εφαρμογή παμε στο all apps στη συνέχεια το εικονίδιο με το γρανάζι και μετά ξανά το εικονίδιο με το γρανάζι που είναι στο κάτω μέρος. Εδώ θα δούμε (στα ελληνικά) τις ρυθμίσεις του android. Πηγαίνοντας εφαρμογές μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποια απο τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές.